Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Οι πολυδιαφημισμένες «καινοτόμες πρακτικές» της Τράπεζας Θεμάτων, τελικά δεν είναι και τόσο καινοτόμες. Από το πρωί σε όλη τη χώρα το σύστημα έχει καταρρεύσει. Τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί τους, περιμένουν (μάταια; ) κάποια υπεύθυνη οδηγία από το υπουργείο, ώστε να μάθουν πότε θα γράψουν. Ο πρόεδρος του ΙΕΠ βγαίνει στα κανάλια και δηλώνει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, ωστόσο η εικόνα σε όλα τα σχολεία παραμένει η ίδια. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με αυτά που λες, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα.
Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ κόστισε η περίφημη Τράπεζα Θεμάτων, απαραίτητο εργαλείο για την «αξιολόγηση» μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων. Ωστόσο απ’ ό,τι φάνηκε, η ταλαιπωρία παραμένει.
Σαν σύλλογος γονέων, συντασσόμενοι με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας ως προς τον συγκεκριμένο θεσμό, καθώς αποτελεί εργαλείο κατηγοριοποίησης των σχολείων και όξυνσης των φραγμών ανάμεσα στους/στις μαθητές/τριες. Πόσο μάλλον όταν αποδεικνύεται στην πράξη, ότι το υπουργείο δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε στοιχειωδώς την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

το ΔΣ