ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή, 14/01/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, θα θέλαμε να επαναλάβουμε την θέση που έχει διαχρονικά το γονεϊκό κίνημα σε ό,τι αφορά στις κινητοποιήσεις των παιδιών μας. Στηρίζουμε κάθε μορφή που οι μαθητές θα επιλέξουν, εφόσον αποφασίζεται από μαζικές, συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Με βάση αυτό, στηρίζουμε και τις αποφάσεις τους, τις οποίες και  έχουν επιλέξει μετά από ψηφοφορία με συντριπτικό ποσοστό, καθώς και τα δίκαια αιτήματά τους.

Επίσης θα θέλαμε να δηλώσουμε πως συμφωνούμε με την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων του δήμου μας που «….εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στο κυβερνητικό σχέδιο για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, παραβιάζοντας ακόμα και το άρθρο 16 του Συντάγματος και δίνοντας ένα ακόμα πλήγμα σε ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης…».

Τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης είναι μεγάλα και διαχρονικά και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και καταστολή. Θεωρούμε επίσης ότι η διεκδίκηση και ο αγώνας πρέπει και  μπορεί να είναι αποτελεσματικοί και άρα να αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην πόλη μας.

Εκπρόσωποι του συλλόγου μας παρευρέθηκαν στο σχολικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/01/2024.

Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τη διεύθυνση του σχολείου μας και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.

Tο ΔΣ